3D TALENT 2021

Covid, pandemie, koronakrize… Slyšeli jsme celý loňský nejen školní rok a slyšíme to stále

0 Comments

Všechny nás nová situace zasáhla a výrazným  způsobem ovlivnila i chod Střední průmyslové školy na ulici Zengrova 822/1 v Ostravě-Vítkovicích. Problémů, které covid způsobil, bylo nepočítaně. Řada stálých akcí školy byla pandemií přerušena nebo odložena.

Učitelé a žáci školy však přesto nezahálí a realizují projekt 3D TALENT 2021, který probíhá od 1. 4. 2021 – 31. 12. 2021 a je financován z Programu na podporu vzdělávání a talentmanagementu

na území statutárního města Ostravy na rok 2022. Záměrem aktivity je vytvoření funkčního modelu prototypu Tatra v měřítku 1:16 s logem města Ostrava!!! a SPŠ. Žáci si model vymodelují v programu Autodesk Inventor Professional a poté sami vytisknou na 3D tiskárně, smontují a sami rozpohybují svůj model pomocí ovladače, motorů, regulátoru. Vozidlo bude ovládáno vysílačkou.

Auto bude sloužit k propagaci a podpoře talentů a projektů tohoto typu, bude předváděno na veřejných akcích školy. První model už je na světě a badatelská skupina 4 žáků postaví další modely auta. Ta budou umístěna v informačních centrech města Ostravy.

Tým realizátorů z řad žáků školy právě dokončil svůj 4 model. Ondřej Hurina, Anežka Šmahlíková, Adam Fekete a Štěpán Willaschek jsou žáci 3. ročníku studijního oboru Strojírenství se zaměřením na výpočetní techniku. Zdokonalili se nejen v technických dovednostech, ale i v koncepčním myšlení, manuální zručnosti, projektovém řízení a také v komunikativních dovednostech. Na svou práci jsou právem hrdí!