školní kolo olympiády v angličtině

Olympiáda v angličtině

0 Comments

Školní kolo olympiády v angličtině

V úterý 30.1.2024 proběhlo školní kolo olympiády v angličtině. Soutěže se zúčastnilo 54 studentů 1. – 3. ročníků. Po vyhodnocení 1. části (práce s textem úrovně B2) postoupilo do finále (konverzace – odpovědi na otázky na vylosované téma) 10 nejlepších řešitelů: 2.A: Nikolas Chamrád; 2.C: Matyáš Novák; 2.D: Adam Andris, Vojtěch Bajgar, Štěpán Prokeš; 3.A: Filip Kavala, Jiří Rjaba; 3.B: Daniel Chochola; 3.C: Matěj Tomický, Adam Večeřa.

Celkové vítězství s postupem do okresního kola kategorie SOŠ si už podruhé odnesl Jiří Rjaba (58,5 bodu), na 2. místě skončil loňský vítěz Adam Andris (56,5 bodu) a třetí místo patří Matyáši Novákovi (53,5 bodů). Jako odměnu kromě diplomů a dobrého pocitu z úspěchu získali i poukázky na nákup v Alza.cz v celkové hodnotě 1000,- Kč, které poskytl Klub přátel školy SPŠ.

Do okresního kola, které se uskuteční 14.2.2024, postupuje také student 1.B Dominik Begieneman, který bude naši školu reprezentovat v kategorii SŠ+ určené pro studenty pocházející z bilingvních rodin.

Za sekci ANJ Mgr. Dagmar Andrysová, Mgr. Monika Dundrová, Mgr. Pavlína Hůrková