Na závěr školního roku se skupina 1.A zapojila do projektu Let’s meet together, kterého se účastní dvě dívčí odborné školy z Turecka. Cílem je procvičení anglického jazyka pomocí základních témat jako představení sebe, školy a svých zájmů. V průběhu projektu bychom se rádi sešli i online nad společnými aktivitami.

Odkaz na Introduction board

S tureckou školou Sehit Onbasi Murat Sengoz Anadolu Imam Hatip Lisesi, Instanbul jsme se sešli na online setkání ve čtvrtek 16.5.2024. Přípravou na setkání bylo vytvoření představovacích nástěnek naší skupiny https://digipad.app/p/744544/3a42646d4320c a turecké školy https://digipad.app/p/757412/8ee31952a5288. Při setkání se 17 kluků představilo 17 tureckým žákyním oboru výpočetní technika. Jedná se o první a krátkodobý projekt a kluci byli zpočátku nesmělí, ale každý se představil, řekl pár informací o sobě a poslechli si představení děvčat. V dalším setkání se dozvíme více o jejich škole a samotném městě. Na oplátku i my jim představíme naši školu a město. 

Ve čtvrtek 30. 5. 2024 se žáci 1.A opět sešli s tureckým partnerem projektu Let’s meet together. Tématem bylo představení města a školy. Kluci tři hodiny společně přemýšleli a připravovali prezentace, s jejichž obsahem seznámily děvčata z turecké školy. Partnerská škola nás seznámila se zajímavostmi Istanbulu a představila svou školu. Dnes už nebyl takový ostych a ani množství technických problémů. Bohužel projekt skončil. Obě strany si vzájemné sdílení pochválily a ocenily zajímavý obsah prezentací.