Hodnocení přeboru SPŠ v silových disciplínách

Hodnocení přeboru SPŠ v silových disciplínách

0 Comments

Soutěže v silových disciplínách mají na naší škole tradici, probíhají již od roku 2007. V průběhu měsíce března 2022 jsme stihli otestovat zájemce v jejich maximálních výkonech v síle:

První vypsanou soutěží byl powerlifting jednotlivců, který se skládá z benchpressu, dřepu a mrtvého tahu. Prvenství s těsným náskokem (+ 3,5 kg) si vybojoval Matěj Sokol z 3. B před překvapením této soutěže Danielem Drongem z 1.D, jehož silový potenciál je překvapující.

Druhou vypsanou soutěžní disciplínou byl benchpress-maximální výkon. Zde uspěli žáci vyšších ročníků. Devět startujících zvedlo 100 kg a více. Vítězem se stal Jiří Hajduček ze 4. C před Vojtěchem Janšou ze 4. B s náskokem 10 kg. Vítězný výkon 135 kg Hajdučka posunul na 4. místo v našich historických tabulkách.

Třetí soutěž probíhala v benchpressu v rozdílovce. Zde se hodnotí největší rozdíl mezi maximálním výkonem a osobní váhou startujícího. Vítězem se stal opět Jiří Hajduček ze 4. C s výkonem + 40 kg. Tento výkon ho zařadil na 7. místo v historické tabulce, která se eviduje již od roku 2007.

Soutěže družstev v benchpressu se zúčastnilo celkem 6 týmů. Každé družstvo mohlo mít maximálně 6 žáků z kmenové třídy. Do celkového součtu družstva se započítávalo 5 nejlepších individuálních výkonů. S velkou převahou vyhrál tým třídy 4. C ve složení Hajduček, Doffek, Desať, Skrinař a Vojcík. Kluci v součtu nazvedali 525 kg, které je v historické tabulce řadí na 4 místo.